A hastánc világához Bánfai Katalin igyekszik közelebb vinni a hölgyeket. 2003-ban kezdtem el foglalkozni a hastánccal. Pécsi lakosként a város számos hastáncosától igyekeztem minél több tudást összegyűjteni. Majd kíváncsiságom messzebbre vitt, így találkoztam számos hazai és külföldi mestertanár stílusával. Ezek tapasztalatából bátorkodtam elkezdeni a tanítást. Véleményem szerint, a nőknek elengedhetetlen "kelléke", hogy szeressék önmagukat, szeressenek nőknek lenni, amihez kulcs lehet a hastánc is, ez a keleti kultúra csodálatos darabja, amely az abszolút nőiességet szimbolizálja.

Az első évben az orientális táncok alapjaival ismerkedhetünk meg. Az alaptartást, alaplépéseket, csípő és mellkas alapmozdulatokat fejlesztjük tökéletesre és magabiztosra. Az órákon nagy hangsúlyt fektetek a helyes bemelegítésre, testtartásra, egy-egy mozdulat aprólékos kidolgozására és természetesen a jól megérdemelt lazításra. Mivel ez a műfaj alapvetően improvizatív, ezért már az első óráktól nagy szerepet kap az önálló, személyiséget kibontó illetve a tanár által irányított tánc is. Az elmélet sem maradhat el, így apró kis történetekkel igyekszem a diákok tudását szélesíteni ennek a műfajnak az eredetével, a stílusok ismeretével és sok más apró háttér információval, hogy az iskola diákjai méltó képviselői lehessenek ennek a műfajnak. Az év ultolsó hónapjaiban a tanult elemkből összeállítunk egy kis koreográfiát, amit akár otthon, akár az általunk szervezett bemutatókon, fellépéseken a táncosok bemutathatnak.

Második évtől előtérbe kerülnek a különböző stílusok, így láthatjuk hogy milyen színes is ez a műfaj, amelynek határt csak a mi képzeletünk szabhat. Megismerkedünk a dob (darabuka) hangjával, megtanuljuk az alapvető ritmusokat, az azokra való táncolást. Megjelennek az eszközök, úgy mint pl.:fátyol, legyezőfátyol, ízisz fátyol, bot, …stb megtanuljuk ezek helyes használatát és az azzal való táncot. Betekintést nyerhetünk a fúziós táncokba, mint pl.:tangó fúzió, salsa fúzió, gipsy fúzió….stb.